"محمدجواد زارع مهذبیه" نقاش و کارتونیست شیرازی، متولد سال 1362 است و در حال حاضر به عنوان مدیر گالری وصالِ شهر شیراز فعالیت می کند.
او تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی ارشد نقاشی به پایان رسانده و در سال های 89 تا 96، ریاست هیئت مدیره انجمن علمی گروه نقاشی دانشگاه آزاد و مسئولیت واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری فارس را به عهده داشته است.
وی تا به حال سابقه دبیری چند جشنواره از جمله جشنواره بین المللی کارتون "کرونا را شکست می دهیم" 2020 و داوری هشت مسابقه را در کارنامه فعالیت های خود دارد. در سال 86 به عنوان جوان برتر فرهنگ و هنر در جشنواره ملی حضرت علی اکبر(ع) معرفی شد.
"زارع مهذبیه" هفت بار مقام اول را در جشنواره های مختلف داخلی از جمله جشنواره بین المللی سیمرغ در رشته های کاریکاتور، نقاشی و گرافیک کسب کرده و در چندین نمایشگاه گروهی شرکت داشته است. در سال 2015 در دوسالانه نقاشی فلورانس شرکت کرد، اثرش پذیرفته شد وبه نمایش درآمد. در ضمن مدیر اجرایی بیش از 30 نمایشگاه گروهی در شیراز و سایر شهرهای ایران بوده است و سابقه مدیریت پنج نمایشگاه خیابانی با محوریت کاریکاتوررا دارد.
فعالیت هنری این هنرمند به طور حرفه ای در رشته نقاشی از سال 91 آغاز شد. او نقاشی را برای آزادی عمل و کلی گویی که دربیان وجود دارد انتخاب کرده و می گوید در مواجه شدن با بستر دوبعدی بوم می تونم ساعت ها عمیق و عمیق تر به ژرفای خیال خودم نفوذ کنم و این موضوع جذابیت بسیاری برایم دارد.
متاسفانه باید بگویم کسب درآمد من از طریقِ هنر نیست و بیشتر وقت و انرژی من رو در مسیر دیگری صرف می شود.به همین دلیل زمان کمتری برای نقاشی و تفکر درباره ایده هایم دارم.
شاید در دوران فعلی سخت باشد راجع به سبک درنقاشی صحبت و اظهار نظر کرد، اما برای کسب شیوه بیانی که منجر به خلق آثاری به اصطلاح دارای امضا برای هنرمند شود اعتقاد دارم که نیاز به استمرار و کسب تجربه عملی است که به مرور زمان با روحیات، قلم و ایده نقاش آمیخته می شود. معتقدم که روند عنوان شده می تواند به شیوه ای شخصی در بیان و ایجاد هویت برای نقاش موثر باشد.
در مسیری که قرار گرفته ام، احساس رضایت نسبی دارم ولی این سطح از رضایت مندی را برای خودم کافی نمی دانم البته گاهی اوقات همین مقدار از رضایت مندی را از دست می دهم و به سمت نارضایتی و درگیری درونی پیش می روم که همین عامل حرکتی برای خلق اثر یا ایده ای تازه می شود.
موضوع آثار من از مواجهه با محیط زیست و آشنایی من با عناصری از دل دنیای معاصر، دنیای خیالی، مطالعه متون یا عمیق شدن در موضوعی خاص شکل می گیرد و در گام های بعدی با اتود زدن یا حذف و اضافه کردن عناصری تبدیل به اثر می شود.
البته از این روند راضی نیستم چرا که به دلیل طولانی شدن روند اجرا از ایده اولیه تا خلق اثر حس و حال ناب اولیه را از دست می دهم دوست دارم این فاصله به حداقل خود برسد.
طراحی برای من دو حالت دارد. اول طرحی که قرار است یک اثر نهایی باشد و در این طرح همه چیز دارای اهمیت می شود، دوم اتودهایی سریع و با جزییاتی کم که باید تکلیف من را با بوم نقاشی روشن کند، در حقیقت این طراحی گام اول در خلق یک نقاشی است.
در نقاشی تا به حال از تکنیک های دیجیتال استفاده نکرده ام. ازارتباط مستقیم و احساس کردن بوم و رنگ ها احساس لذت بخشی دارم.
تهیه و تنظیم: نرگس صاحب اختیاری