به گزارش ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، محمدرضا دوست محمدی طراح گرافیک، تصویرساز، کارتونیست و عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران گفت: در کشور ما قبل از ورود هنرجویان به دوران حرفهای و بازار کار، دو رویداد مهم در حوزه هنرهای تجسمی وجود دارد؛ یکی رویداد دانشآموزی که به صورت ملی برگزار میشود و متأسفانه چند سالی است به دلیل کرونا تعطیل شده است و دیگری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان که فرصت خوبی برای کشف استعداد و ایجاد حلقههای ارتباطی برای آنها است.
این هنرمند افزود: از نظر من جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، مجال و موقعیتی است که میتوان کارهای بزرگی را در آن انجام داد. در شورای سیاستگذاری صحبتهای زیادی داشتیم اما با این زمان و بودجه محدود، نمیدانم که تا چه حد امکان عملی کردن آنها وجود دارد.
او درباره فرصتهایی که این جشنواره در اختیار هنرمندان جوان قرار میدهد گفت: یکی از فرصتهای موجود این است که آثار برگزیدگان جشنواره بدون داوری دوباره وارد جشنواره هنرهای تجسمی فجر میشود، اما به نظر من این حداقل کاری است که این جشنواره میتواند برای هنرمندان جوان انجام دهد و جا دارد در این راستا کارهای بیشتری انجام شود. مثلاً وزارت ارشاد و وزارت علوم میتوانند تفاهمنامهای بنویسند تا تعدادی از برگزیدگان این جشنواره امتیازی در کنکور هنر داشته باشند. خوب است که یک بانک اطلاعاتی از شرکتکنندگان و برگزیدگان جشنواره فراهم شود تا هنرجویان به یکدیگر متصل و به کارآفرینهای کشور معرفی شوند و بتوانند از آنها سفارش کار بگیرند. اقدام دیگری که میتواند مفید باشد این است که هنرجویان در محیطهای آموزشی خصوصی که ازقضا هزینههای زیادی هم دارد، بورسیه شوند و آموزش ببینند. این کارها نوعی تشویق عملی برای هنرمندان جوان است.
دوست محمدی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم از وجود چنین رویدادی بیخبر هستند گفت: باید با صدا و سیما هماهنگیهایی انجام و مستندهایی درباره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران ساخته شود تا مردم ببینند چه اتفاقهایی در کشور رخ میدهد. معمولاً ما اخبار منفی را میشنویم اما در این جشنواره میبینیم که جوانانی مستعد و پرانرژی در حال پیش بردن هنرمان هستند. این مستندها میتواند حس شور و انرژی را به مردم منتقل کند.