رضا بانگیز از هنرمندان مطرح کشورمان در حوزه نقاشی و مجسمهسازی و مدرس هنر است. او در گفتوگویی درباره روزگار خود در دوران کرونا میگوید و یادآور میشود که مدتی است به علت آسیبی که حین کار کردن به دستش وارد شده، دیگر کار نمیکند و برای بهبودی کامل، لازم است خیلی مراقبت کند.
این هنرمند در عین حال بیان میکند، «کار و بار بد نیست منتهی من دیگر حال و حوصله کار کردن ندارم؛ چراکه وقتی یک هنرمند قصد کار کردن دارد، باید تا حدی آسوده خاطر باشد با این حال این شرایط پیشآمده آنقدر هم بد نیست و مدتی را استراحت میکنم.»
از او درباره آثاری که در مدت شیوع کرونا خلق کرده است، میپرسیم. پاسخ میدهد: در این مدت سه یا چهار کار جدید داشتم که در نمایشگاههای مختلف به نمایش درآمدند.
از اثرات کرونا بر هنرهای تجسمی سوال میکنیم که این ویروس را برای هنر تماما آسیب میداند و میگوید که شرایط پیشآمده از کرونا حداقل به لحاظ روحی اثر منفی داشت ولی چاره چیست؟ همه دنیا گرفتار این ماجرا بودند.
از بانگیز میپرسیم که آیا اثری را با الهام از کرونا خلق کرده است؟ پاسخ میدهد: بله؛ اتفاقا خیلی تصادفی و بدون اینکه به آینده این ماجرا فکر کنم، یک کره مفتولی ساختم. مقدار زیادی منجوق، دانه تسبیح و فلز روی آن کار گذاشتم که در یکی از نمایشگاههای گالری «کاما» به نمایش درآمد و خوشبختانه به فروش رفت.
«آیا به بهبود وضعیت هنرهای تجسمی امیدوار هستید؟» میگوید: امیدوار که نیستم، منتهی ما چون سالهاست در این مسیر قرار گرفتهایم و عاشق کارمان هستیم، با وجود هرگونه سختی، حال چه کرونا باشد و چه نباشد و چه بی پول باشیم و نباشیم، کار خود را میکنیم.
او ادامه میدهد: زمانی شرایط به گونهای بود که کسی نمیتوانست در موسیقی فعالیت بیرونی داشته باشد و به همین دلیل به زیرزمین خود میرفت، سازش را بر میداشت و به قول موسیقیدانها به سیمها زخمه میزد. این است که بالاخره انسان با وجود گرفتاری باز هم هنرش را ادامه میدهد و برای ما هم به همین صورت است؛ البته همین شرایط سخت هم میتواند الهام بخش خیلیها باشد ولی این کارها به همین زودی به ثمر نمیرسد و زمان میبرد تا اینکه هنرمندان با الهام از دوره کرونا اثری را خلق کنند.
رضا بانگیز متولد ۱۳۱۶ در تهران است. آثار بانگیز بیانی روایی دارند و داستانی ساده را که از جهان پیرامون او نشأت گرفته بازگو میکند. او راوی اساطیر و افسانههاست و روایتی شخصی و منحصر بفرد از آنها ارائه میدهد.
او در نمایشگاههای گروهی، انفرادی و بینالمللی توکیو، بلژیک، پاریس، عربستان، ارمنستان، زاگرب، آمریکا، استانبول، فرانسه و تمامی بیینالهای تهران و آسیا شرکت داشته و برنده جوایز بینال دوم و سوم بوده است. از دیگر فعالیتهای او میتوان به انجام دو تابلوی نقش برجسته در متروی تهران و انجام کارهای سفالی در موزه پورت اسموت آمریکا، ویرجینیا اشاره کرد.