افتتاح جشنواره و نمایشگاه «همام» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

افتتاح جشنواره و نمایشگاه «همام» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامیافتتاح جشنواره و نمایشگاه «همام» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از افتتاح دومین نمایشگاه وجشنواره هنری همام، از بخش‌های مختلف این رویداد هنری بازدید و در جریان روند برگزاری آن قرار گرفت.

وی همچنین در حاشیه بازدید از نمایشگاه، آثار توانیابان را بسیار عالی و با کیفیت بالا توصیف کرد و گفت، این هنرمندان برای خلق این آثار زحمات فراوانی متحمل شده اند.

اسماعیلی بر ضرورت حمایت و کمک و همراهی بر هنرمندان توانیاب تاکید کرد.

دبیر دومین جشنواره هنری همام نیز در این بازدید با اشاره به ارائه ۲۴۰ اثر منتخب توانیابان در این جشنواره و نمایشگاه گفت: بسیاری از توانیابان در جشنواره‌های عمومی شرکت و آثار خود فارغ از معلولیت مورد قضاوت قرار می‌گیرند و در بسیاری از مواقع نیز آنان توانسته‌اند رتبه‌های چشمگیری را به دست آورند، اما جشنواره‌ای که ویژه افراد توانیاب برگزار شود و به ویژگی‌ها و محدودیت‌های جسمی و حرکتی آنان توجه شود را کمتر شاهد بودیم که همین ضرورت زمینه‌ساز برگزاری چنین جشنواره‌ای شد.

محمدرضا مشهدی ادامه داد: در همین راستا پس از برگزاری اولین دوره جشنواره و مشاهده پتانسیل قوی در توانیابان، هیئت برگزاری و شورای سیاست‌گذاری همام به این نتیجه رسید که این جشنواره به‌صورت دوسالانه برگزار شود تا هنرمندان توانیاب بتوانند برای دو سال آینده برنامه‌ریزی و فرصت کافی برای ارائه آثارشان داشته باشند.



دریافت ۳ هزار اثر در دبیرخانه جشنواره همام
وی افزود: بر همین اساس از طریق بانک اطلاعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، سازمان بهزیستی و خیریه امام رضا(ع) فراخوان جشنواره به‌تمامی توانیابان ارسال و از طریق رسانه‌های جمعی نیز اطلاع‌رسانی شد که درمجموع دبیرخانه همام سه هزار اثر شامل ۳۳ اثر موسیقی و بقیه در بخش‌های مختلف هنرهای تجسمی و صنایع‌دستی را دریافت کرد که در نهایت پس از سه مرحله داوری ۲۴۰ اثر برای نمایش در نمایشگاه انتخاب شدند و تعدادی از آثار نیز به بخش فروشگاه عرضه محصولات راه پیدا کردند و در معرض فروش قرار خواهندگرفت. 

به گفته دبیر جشنواره همام، از نکات قابل توجه این جشنواره دریافت آثار توانیابان از استان‌ها و شهرهای مختلف کشور است، به گونه‌ای که آثاری از استان‌های تهران، البرز، سیستان و بلوچستان، گیلان، مازندران، همدان، اصفهان، خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، یزد، کرمانشاه، خوزستان، لرستان، هرمزگان، فارس، مرکزی، قم، آذربایجان غربی،آذربایجان شرقی و زنجان به جشنواره راه‌یافته است.

برپایی نمایشگاه آثار برگزیده و برگزاری ۸ کارگاه آموزشی
دبیر دومین جشنواره همام ادامه داد: برگزاری جشنواره تا ۱۰ اسفند ماه ادامه دارد و علاقه‌مندان از ۶ اسفند ماه ساعت ۱۱ تا ۲۰ می‌توانند با مراجعه به نگارخانه آینه موسسه فرهنگی هنری صبا واقع در خیابان ولی‌عصر چهار راه طالقانی، خیابان برادران مظفر شماره ۱۲۵ از آثار به نمایش درآمده بازدید کنند.
مشهدی افزود: برگزاری هشت کارگاه آموزشی در خلال جشنواره برای ارتقای توان هنری توانیابان از دیگر برنامه‌های متولیان این جشنواره است و همچنین  همه افرادی که آثارشان به بخش نمایشگاه راه پیدا کرده است با یک همراه در تهران استقرار یافته که هزینه‌های اقامت آنها را جشنواره عهده‌دار خواهد شد.

نمایش آثار برگزیده در کشورهای آلمان، فرانسه و ژاپن
به گفته وی پیش‌بینی‌شده که نمایشگاه آثار برگزیده با هماهنگی سازمان ارتباطات اسلامی در آلمان، فرانسه و ژاپن نیز برگزار شود و همچنین سه اثر برگزیده و یا هنرمندان سه اثر برتر نیز به اکسپوهای هنری بین‌المللی اعزام شوند.

دبیر جشنواره همام در بخش دیگری از سختان خود، تبدیل جشنواره به یک المپیاد هنری گسترده با حضور هنرمندان توانیاب از رشته‌های مختلف سینما، تئاتر، موسیقی و ... از اهداف و برنامه بلندمدت جشنواره همام عنوان کرد و گفت: متولیان جشنواره فوق در تلاشند با برپایی چنین جشنواره‌هایی مدیران تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز را بر آن دارند تا وقتی با یک اثر قابل ستایش هنری در این جشنواره مواجه می‌شوند و در کنار آن اثر، هنرمند قطع نخایی را می‌بینند که با دهان خودش این اثر را خلق کرده است، یا کسی که به دلیل ناتوانی دست، با پاهای خود یک اثر هنری ارزشمند را خلق کند این تلنگر جدی‌تر به آنها زده شود که برای زندگی راحت‌تر و مستقل‌تر این افراد قدم بردارند و کار بیشتری انجام دهند.
گفت‌وگوی صمیمانه و بدون هماهنگی و بی‌واسطه هنرمندان توانیاب با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عکس های یادگاری و سلفی، وی ارائه درخواست‌های کتبی و شفاهی از وی از جمله حاشیه های این بازدید بود.