به گزارش روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری،«آخرین نقاشی من» یک نمایشگاه مجازی است که به همت انجمن طلیعه آفتاب در سایت تیوال، شبکه اجتماعی فرهنگ و هنر برگزار گردید.
نمایشگاه آثار اساتید و هنرمندان هنرهای تجسمی با عنوان «آخرین نقاشی من» به مناسبت روز جهانی طراحی و نقاشی، May 16، به همت دکترسمیه ولیان وبنفشه اسداله زاده، روز پنجشنبه مورخ ۲۷ اردیبهشت ماه 1403 ، May 16، در سایت تیوال، شبکه اجتماعی فرهنگ و هنر به آدرس https://www.tiwall.com/wall/post/339143 افتتاح شد.
سمیه ولیان دبیر کل انجمن فرهنگی هنری طلیعه آفتاب گفت: نقاشی یکی از رشتههای اصلی هنرهای تجسمی است و قدمت آن شش برابر زبان نوشتاری است. برخی از پژوهشگران معتقدند اولین نقاشیهای یافتشده در غارها حاکی از آن است که انسانهای اولیه با کشیدن نقش حیوانات و شکارشان به نوعی خود را آمادهٔ نبردبا آنها میکردهاند.
ولیان در ادامه افزود: ۱۶ می برابر با ۲۶ اردیبهشت ماه، روز جهانی طراحی و نقاشی اعلام شده است. رویکرد نامگذاری این روز معرفی "خود" از طریق نقاشی و تصویرگری است. اهمیت این امر هم به سدههای ابتدایی زیست انسان باز میگردد. زمانی که انسان صحبت کردن را نیاموخته بود از طریق نقاشی منظور خود را بیان میکرد. حکاکی نقشهای بیشمار در غارها هم این موضوع را تایید میکنند. یک قلم و کاغذ کافی است تا حس خود را به تصویر بکشیم و اثراتی جاودانه را خلق کنیم. از تاثیرات نقاشی در زندگی میتوان بر تاثیر آن برروی ذهن اشاره داشت: فواید نقاشی در بخش اصلی مربوط به تقویت ذهن و حافظه است .
وی با اشاره به اینکه کشیدن نقاشی به شما کمک می کند تا قدرت ارتباط و تمرکز خود را افزایش دهید. به طبع با کشیدن نقاشی شما تنها موجب تخلیه شدن افکار منفی و .. نمی شوید بلکه با نقاشی کشیدن و بازی با رنگها شما برای سلامت روح و ذهنتان قدم برمی دارید، افزود: نقاشی میتواند مهارتهای یادآوری و تقویت حافظه را از طریق تصویرسازیها و پیادهسازیهای مفهومی تقویت کند. تحقیقات نشان داده است افرادی که به طور مکرر مهارتهای خلاقانه مانند نویسندگی و نقاشی را انجام میدهند، با بالا رفتن سن دچار بیماریهای فراموشی نمیشوند. مهارت نقاشی به افراد کمک میکند تا احساساتشان را بدون کلمات بیان کنند.
بنفشه اسداله زاده دبیر اجرایی نمایشگاه ابراز داشت: هنرمند در زمان نقاشی باید تفکر انتقادی و مفهومی داشته باشد تا بتواند راهحلهای متعددی را ارائه دهد. آن تصوری که هنرمند در شروع نقاشی دارد ممکن است طی فرآیند نقاشی به دلایل متعددی (مانند محدودیت در رنگ) تغییر قابلتوجهی داشته باشد. دید هنری طی فرآیند نقاشی تکامل مییابد و مهارتهای حل مسئله را برای نقاش به ارمغان میآورد.
وی افزود: نمایشگاه طراحی و نقاشی با عنوان آخرین نقاشی من از روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت به صورت مجازی با حضور اساتید و هنرمندان مرحوم احمد خلیلی فرد، رضا بدرالسما، حسین محجوبی، کیومرث قورچیان، کاظم چلیپا، مرتضی گودرزی دیباج، سمیه ولیان، بنفشه اسداله زاده، بهروز بلوری، النا عباس نژاد، اشرف کمانکش، کیانا کیپادفر، کیمیا بشیر، افتتاح گردید.