امین تاشا Amin Taasha هنرمند نقاش اهل افغانستان است. تاشا در سال ۱۹۹۵ میلادی در بامیان به دنیا آمد. او در زمان طالبان به کابل رفت و تحصیلاتش را در رشته نقاشی، موسسه هنرهای زیبای کابل ادامه داد.
تعدادی از آثار وی درباره اشعار حافظ شیرازی است که می توان گفت بزرگ ترین منبع الهام برای این هنرمند است. تاشا در آثارش از ویژگی های پیچیده شعر حافظ و ترکیب آن با شخصیت های اساطیری افغانستان، یونان وآسیای مرکزی، نمادهای تاریخی کشورش و هم چنین تاثیراتِ جنگ های پیوسته بر کشورش، استفاده کرده است. در بعضی نقاشی هایش تصاویری از بودای قندهاری به چشم می خورد و به فرهنگ بودایی اشاره دارد که از قرن سوم پیش از میلاد تا تقریبا ۱۲۰۰ پس از میلاد در شمال غربی پاکستان رایج بود. او از تکنیک آبرنگ و چسباندن ورقه های طلا و نقره و مس بهره می برد وبا استفاده از زبان هنری اش می کوشد تا تصاویر نگارگری را خلق کند که شباهتهایی را در شرایط اجتماعی گذشته با موقعیت ناامن کنونی افغانستان بهعنوان کشوری که از دید رسانههای غربی دیده میشود، نشان دهد.
پراکندگی/ امین تاشا / آبرنگ، گواش و ورق طلا بر روی ورق شعر حافظ / ۲۰۲۱
امین تاشا می گوید: «هر اثر من مانند فردی است که داستان شخصی اش را بیان می کند، اسب ها نمادی از تحرک هستند، پناهندگانی که زندگی بهتری می خواهند اما بمب ها از آسمان فرو می ریزند و مسلسل ها به سمت آن ها شلیک می کنند. کلاغ هایی که بر فراز سر اسب ها پرواز می کنند و سرِ بودا را با خود حمل می کنند. به تعبیر من این ها نمادهایی از افراد باهوشی هستند که تحصیلات و پول دارند اما از آن برای نابودی فرهنگ و تاریخ خود استفاده میکنند و هر چه باهوش تر می شوند فاسدتر می شوند.»
تا همیشه دور/ امین تاشا/ آبرنگ، اکریلیک، جوهر، طلا و نقره روی کاغذ/ ۲۰۱۸
در سال ۲۰۱۲ آثار تاشا توجه مقامات کابل را به خود جلب کرد و او را با اسلحه تهدید کردند. اوکه به دنبال فرصت هایی برای مهاجرت بود، بورس تحصیلی اندونزی را دریافت کرد.
آثار این هنرمند در گالری های معتبر بین المللی از جمله گالری کوییزلند استرالیا نگهداری می شوند.