حنظله، نماد گرافیکی مقاومت فلسطین

حنظله، نماد گرافیکی مقاومت فلسطینحنظله، نماد گرافیکی مقاومت فلسطین

حنظله،یک نماد جهانی و نخستین نماد گرافیکی مقاومت فلسطین امضای شهید ناجی العلی است که توسط موساد بخاطر کاریکاتورهایش به شهادات رسید..

حنظله به معنای میوه تلخ است.میوه تلخی که اجازه نمی دهد زیتون ها و انگور های سرزمین غصب شده فلسطین در کام غاصبانش شیرین باشد.
حنظله شاهد همه مصائبی است که بر ملت او میرود.


حنظله در کنار مردم غزه


حنظله احتمالا خود ناجی العلی است ؛پسری که ۱۰سال سن دارد (همان سنی که رژیم صهیونیستی ناجی العلی را مجبور به ترک فلسطین کرد) و پابرهنه،ژنده پوش و بی لبخند با شانه هایی آویزان و دست های گره خورده از پشت.
حنظله در تمامی کار های ناجی العلی ثابت و استوار است،یعنی که فلسطین باید در برابر همه دگرگونی ها ی سازش کارانه جهان عرب،در قبال مسئله اشغال فلسطین ثابت و استوار بماند.وقتی که حنظله احساس میکند که آرمان های فلسطین به دفاع نیاز دارد،روی دیوار ها شعار می نویسد،سنگ پرتاب می کند،پرچم های پیروزی فلسطین را در دست می گیرد⁦⁩ و گاه به آغوش مادر فلسطینی پناه می برد.

حنظله در تظاهرات علیه اسراییل به عنوان یک نماد مقاومت فلسطین ظاهر می شود.

"هیچ وقت فکر نمیکردم این پسر بچه فلسطینی که در تمام کاریکاتورهای ناجی العلی حاضر است قلبم را اینگونه با خود به کوچه های صبرا و شتیلا ببرد و الهام بخش بسیاری از هنرمندان ایرانی و خارجی باشد . "
محمود درویش


حنظله جزئی از زندگی مردم ( به شکل محصول)

حنظله مظهر همه کودکانی است که میخواهند نام سرزمینشان را بی غلط تلفظ کنند،کودکانی ناتمام در سر زمین های ناتمام با دوران کودکی ناتمام زندگی می کنند.
حنظله هر روز در هر نقطه ی این عالم که شغال ها چنگ انداختند،درد می کشد...یکبار با سوء تغذیه،یکبار سنگینی بار بر دوش،یکبار با بمب فسفری،یکبار با یورش شبانگاهی، یکبار با تیراندازی های شهرک نشینان صهیونیست ،یکبار با صدای گلوله و انفجار و انفجار (نزار قبانی)...
که چه خوش گفت محمود درویش «اسرائیل را بر روی خرابه های کودکی من بنا کرده اند»
امروز کودکی محمود درویش,ناجی العلی و ادوارد سعید و هزاران هزار ستم دیده دیگر، همچنان زیر آوار بر جا مانده است و رویای مقاومت و مبارزه را از سر میگذارند...


حنظله در کنار مردم بیروت

پی نوشت :ناجی العلی در ۲۹ آگوست ۱۹۸۷در حالی که در مسیر رسیدن به محل کارش در دفترروزنامه«القبس»کویت در لندن بود،از جانب موساد ترور و در نهایت به شهادت رسید.ناجی العلی ترور شد اما حنظله نه بزرگ شد و نه ترور، بلکه به حیاتش به عنوان کاراکتری علیه ستم ادامه میدهد.

«آن بچه ، فلش قطب نمایی بود که مدام به سمت فلسطین اشاره میکرد؛نه تنها فلسطین در ابعاد جغرافیایی،که در مفهوم انسانی اش.نماد یک نهضت تنها ؛چه در مصر واقع باشد چه درویتنام یا آفریقای جنوبی.

برای دیدن کتاب آثار ناجی العلی اینجا را کلیک کنید.